Tapijt reparatie

Met speciaal uit oosterse landen geïmporteerde materialen (wollen, katoen,reinigingsmiddelen en gereedschappen) worden bij Stoffeerderij Belenux reparaties, restauraties en reiniging uitstekend uitgevoerd.
Tapijten zijn herkenbaar aan motief, kleur, knoop en materiaalgebruik. Deze kenmerken zijn van groot belang voor de restaurateur om een optimale restauratie te bewerkstelligen. Met speciaal uit Perzië geïmporteerde materialen (wol, katoen, gereedschap, kleurstof, reinigingsmiddelen) tapijtreparaties en restauraties perfect uitgevoerd.

 

Reparatie van versleten tapijtranden:

Kale en versleten randen kunnen worden gerestaureerd en voorzien van nieuwe kettingdraden en inslagdraden. Door deze draden opnieuw te omwinden met wol in de juiste kleur verkrijgt men een vakkundige restauratie. Naast het reinigen van tapijt kunnen we u dus ook van dienst zijn bij het repareren van tapijt.

 

Reparatie van Franje:

Franje kanten worden rechtdraads uitgehaald tot aan de eerste hele inslagdraad en worden origineel opnieuw ingeknoopt. De baard wordt vervolgens met een ketting vastgezet.

Reparatie van tapijt met gat:

Hiervoor wordt uw tapijt eerst op een houten raamwerk gespannen. In de gaten worden nieuwe inslag- en scheringsdraden aangebracht waarna een, qua motief en kleurstelling, perfect nieuw stuk handmatig wordt ingeknoopt. Wij verven de wol zelf om de gewenste kleurstelling perfect na te kunnen bootsen.

 

Reparatie van versleten plekken:

De kale plekken in een tapijt worden met een speciaal snij-instrument van oude wol ontdaan. Na een precieze vaststelling van de kleuren worden nieuwe strengen wol, die wij zelf verven, in de originele kleurnuances geheel handmatig ingeknoopt.

 

Kleurstoffen & Wol

Natuurlijke kleurstoffen worden gebruikt om de wol te verfen.

 

Bel voor advies of een vrijblijvende prijsopgave 070-215 26 11